Uudenvuodenaattoa juhlitaan joulukuun 31. päivä. Vuoden viimeisen päivän juhlahumussa voi sekä jättää menneen vuoden taakat taakseen että toivottaa uuden vuoden tervetulleeksi. Juhlintaan kuuluvat ilotulitukset maalaavat tähdenlentomaisia kuvioita taivaalle. Monikaan ei muista, että ilotulituksilla karkotettiin alun perin pahoja henkiä ja tarkoituksena oli saada aikaan mahdollisimman kovia ääniä. Nykyisin raketeilla yritetään saada aikaan mahdollisimman hienoja ja näyttäviä tähtisateita. Useat kaupungit järjestävät asukkaidensa iloksi ilotulituksia, mutta raketteja voi hankkia myös itse. Ilotulitteiden myyntiä on rajoitettu viime vuosina.

uden vuoden taiat

Tulevan vuoden salaisuuksia yritetään ratkaista kuppitaioilla ja tinan korvanneen mehiläisvahan varjoista. Kahvikuppien alle piilotetaan erilaisia esineitä, joista kukin vuorollaan kääntää yhden esiin. Esineistä yritetään arvailla mitä tuleva vuosi tuo tullessaan; kolikko ennustaa rahaa, sormus puolisoa tai uskollisuutta, sydän rakkautta ja neula sairautta. Sulaa tinaa kaadettiin vesiämpäriin ja tinan muodosta yritettiin päätellä mitä seuraavana vuonna tapahtuu. Röpelöisen tinan uskottiin ennustavan rahantuloa ja sillan muotoisen tinan matkustamista. Mehiläisvahaa yritetään tulkita samalla tavalla.

Kuohuviini ja ruoka

Kuohuviini kuuluu myös uudenvuoden juhlintaan. Perinteisiä uudenvuodenaaton ruokina tarjoillaan nakkeja tai lihapullia ja perunasalaattia. Uuttavuotta juhlitaan ystävien kesken, mitä enemmän porukkaa sen hauskempaa. Koteja ei välttämättä koristella erikseen, mutta esimerkiksi hopeanvärisellä ilmapallo nipulla saadaan helposti aikaan juhlatunnelmaa. Kupliva odotus siitä, että parempi vuosi on vielä edessä nostattaa tunnelmaa.